Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На офіційній виставці Бенксі покажуть і трафарети його робіт в Україні

Трафарети, за якими британський вуличний художник Бенксі створює свої роботи на пошкоджених будівлях в Україні та інших країнах, можна буде побачити у Галереї сучасного мистецтва шотландського Глазго.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на статтю у Бабель.

Зазначається, що завтра, 18 червня, в Галереї сучасного мистецтва Глазго вперше за 14 років відкриється офіційна виставка Бенксі під назвою Cut & Run: 25 Years Card Labour.

«Вона охопить карʼєру художника, починаючи з його ранніх робіт, зроблених наприкінці 1980-х, до останніх творінь, намальованих цьогоріч. Там покажуть трафарети, які художник використовує для створення робіт, що він малював на пошкоджених будівлях в Україні, автостоянці в Лос-Анджелесі, екстерʼєрі старої вʼязниці та в інтерʼєрі лондонського метро», – йдеться у повідомленні.

Виставка буде доступна до огляду до 28 серпня навіть вночі у вихідні дні з невеликою перервою:  зачинятиметься о 5 ранку, і знову відчинятиметься о 9 ранку.

Зауважимо, що Бенксі створив сім артів в Києві та на Київщині, зокрема, два в Бородянці, по одному в Ірпені, Гостомелі та Горенці і дві в Києві. 

Втім, іноді зруйновані будівлі з роботами Бенксі доводиться демонтувати. Так сталося з багатоповерхівкою в Ірпені по вулиці Северинівській,158. Однак стінопис врятували. Як повідомляв Інформатор БІГ, графіті художника Бенксі в Ірпені на стіні, яка підлягає демонтажу, захищено шляхом встановлення конструкції з бетонних блоків для захисту малюнка на період проведення робіт із демонтажу будинку.

«Я зберігав ці трафарети роками, пам’ятаючи, що вони можуть бути використані як доказ у звинуваченні у завданні кримінальної шкоди. Але цей момент, здається, минув, тому я виставляю їх у галереї як витвори мистецтва. Я не впевнений, що є більшим злочином», – цитує CNN слова Бенксі.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що стінопис на Будинку культури у в Ірпені, який подарував місту  вуличний художник Сальваторе Бенінтенде, відомий як TVBOY, зазнав пошкодження.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору