Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На Київщині викрито схему незаконного зняття з військового обліку

Поліція Київщини викрила схему незаконного зняття з військового обліку чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Зазначається, що 44-річний організатор створив схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

За 7500 доларів США вони виготовляли пакет документів, що дозволяв особам безперешкодно перетинати держкордон. Правопорушник забезпечував «клієнтів» тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного та довідкою військово-лікарської комісії з недостовірною інформацією про непридатність до військової служби.

“Зловмисники підшукували через знайомих військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років та за грошову винагороду у розмірі 7,5-8 тисяч доларів пропонували їм вирішити питання «під ключ» про непридатність до військової служби. Правопорушники забезпечували ухилянтів всіма необхідними документами”, – йдеться в дописі.

Працівники управління міграційної поліції Київщини спільно із співробітниками СБУ провели 8 санкціонованих обшуків та вилучили понад 55 тисяч гривень, валюту, блокнот з чорновими записами, відбитки печаток та штампів медичного закладу.

Слідчі, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, повідомили організатору про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України [ч.3 ст.332 ККУ]. Максимальний термін покарання 9 років позбавлення волі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині СБУ викрили двох інтернет-агітаторів, які закликали до повалення влади в Україні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору