Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучанському районі затримали професійних торговців зброєю

Під час спецоперації правоохоронці затримали професійних торговців зброєю разом зі злочинним прибутком, який вони одержали після реалізації “товару”, та 9 кг наркоти.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на допис у Telegram-каналі поліції Київщини.

Зазначається, що у збувачів зброї знайшли автомати, гранатомети та  боєприпаси. Поліцейські деталізують, що це сталося у Бучанському районі.

Під час спецоперації оперативники карного розшуку Київської області задокументували факти продажу низки “товарних одиниць”: автомата «АК-74» та іноземного гранатомета РПГ. Але і це ще не все: під час обшуків правоохоронці  вилучили автомат, пістолети, 2 кумулятивні реактивні гранати, понад  2000 набоїв, магазини до автоматів. А на додачу — ще й 9 кілограмів наркотичного зілля.

“Одним із фігурантів виступав 24-річний житель столиці, який налагодив підпільну схему збуту автоматичної зброї й вибухонебезпечних предметів. Поліцейські встановили, що торговці зброєю вдавались до маскування своїх дій, змінювали номери телефонів і адреси проживання. Затримали зловмисників працівники управління карного розшуку за силової підтримки спецпризначенців Київщини, — розповідають правоохоронці.

І це тільки частина злочинного “арсеналу”

“Коли ти вирішив торгувати смертю, чи то зброєю, чи то наркотою, знай, що рано чи пізно за тобою прийдуть ті, хто «полює» на злочинців. Буде десь неприємно, навіть страшно, але чітко, як пише кримінальний процесуальний кодекс України, а він суворий і справедливий!  В країні війна, а кримінальники не полишають спроб заробити брудні гроші”, — зауважив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Поліцейські кажуть, що фігуранту злочинної схеми вже повідомили про підозру. Йому загрожує до 7 років за ґратами.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що поліцейські спіймали фальшивомонетника- гіпнотизера.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Поліція Київщини

Нагору