Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

До підпільної фальшиводокументної оборудки був причетний бучанець

СБУ та Нацполіція виявили підпільну друкарню з виготовлення  фальшивих паспортів для «легалізації» росіян в Україні та Євросоюзі.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на СБУ.

Зазначається, що знайдена і ліквідована працівниками силових відомств міжрегіональна схема виготовлення і продажу підроблених документів України стала наступною у ланцюжку вже виявлених.

Співробітники силових відомств знайшли підпільний цех з виготовлення фальшивих документів

«У результаті комплексних заходів у декількох областях нашої держави викрито організатора оборудки і 3-х його спільників. Зловмисники пропонували своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів і державні акти права власності на землю. Серед клієнтів були громадяни рф, які на підставі фейкових документів намагалися «легалізуватися» в Україні або виїхати до Євросоюзу», – йдеться у повідомленні.

Бланки фальшивих документів

«Ціна питання», звісно, була немалою і залежала від складності документа, а також терміновості виготовлення фальшивки. Щомісяця учасники оборудки виконували від 100 і більше «замовлень» на ID-картки громадянина України та посвідчення водія.

Зокрема, одна підробна ID-картка у зловмисників коштувала 1,1 тис. дол., а за рейкове водійське посвідчення просили 600 дол.

І це ще не все. Фігуранти виготовляли й фіктивні висновки медкомісій про непридатність «замовників» до військової служби за станом здоров’я. Такий «документ» продавали за 5–10 тис. дол.

Фальшиві печатки – “на всі випадки життя”

«Під час більше 150 обшуків у підпільному «цеху», а також за адресами проживання і роботи фігурантів у Київській, Рівненській, Харківській, Одеській і Закарпатській областях виявлено: бланки фальшивих документів; обладнання для виготовлення підробок та нанесення на них голографічних захисних елементів; печатки і штампи, які використовували у незаконній діяльності», – зауважують в СБУ.

Іще дещо з “арсеналу” зловмисників

Серед учасників «схеми» був і «кур’єр» з Бучі.

Нині організатору схеми, цьому «кур’єру» та двом спільникам з Рівного і Харкова повідомлено про підозру за двома статтями ККУ.

«Двоє із зазначених фігурантів уже перебувають під вартою. Також планується повідомлення про підозру ще одному учаснику схеми із Рівного і нотаріусу з Харкова. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми», – розповідають у Служб безпеки України.

Під час спецоперації

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучанському районі затримали професійних торговців зброєю.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору