Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Чи отримає річка Ірпінь статус Ріки-Героя?

Можливість надати річці Ірпінь унікального статусу залежить від того, чи набере петиція про це потрібну кількість голосів: залишилось два дні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на на портал е-петицій.

Нагадаємо, Інформатор БІГ розповідав, що збір підписів під петицією розпочався 5 квітня. Станом на 9 квітня було зібрано понад 50 підписів із 300 необхідних.

На сьогодні – петицію підписали 140 осіб, отже залишилось 160 підписів. А до завершення голосування лишилось два дні. Чи набереться ті необхідні для розгляду петиції 160 голосів – залежить від активності громадян.

Автор петиції –Світлана Алєєва – звернула увагу на те, що Президент Володимир Зеленський свого часу підписав Указ про присвоєння  звань «Місто-Герой», низці міст, які мужньо билися проти російських загарбників, а також запропонував зберегти як меморіальний, напівзруйнований міст через річку Ірпінь.

«Проте, на наш погляд, цього недостатньо. Настав час давати звання «Героя» і природним об’єктам, які зіграли величезне значення у захисті нашої країни. І на перше місце тут виходить річка Ірпінь, яка зупиняє ворожі полчища вже тисячу років», – зазначається у петиції.

Автор петиції звертає увагу на те, що під повну охорону треба взяти заплаву річки, дозволити повернутися їй у початковий природний заболочений стан, скасувати всі плани щодо її забудови, які має Ірпінська міська рада.

«Створення меморіального військового комплексу «Річка-Герой Ірпінь» разом із Змієвими валами під Білогородкою не лише сприяло б патріотичному вихованню молоді, а й зберігало оборонну цінність річки Ірпінь та Змієвих валів для Києва в майбутньому. Річка Ірпінь має отримати звання «Річка Герой». Вона заслужила це своєю 1000-річною героїчною історією із захисту Києва», – зауважує в петиції Світлана Алєєва.

Тож чи набере за два дні петиція 160 голосів? Загалом це реально, але тим, кому не байдуже це, варто б активізуватися.

Залишилось 160 голосів

 Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у річницю звільнення острова Зміїний, «Укрпошта» представила новий поштовий випуск «Слава Силам оборони і безпеки України! Головне управління розвідки Міністерства оборони України» у Мощуні.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Головне фото: Укрінформ

Нагору