Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Професійне свято військових моряків

Сьогодні – День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Він установлений указом Президента України №331/2015 від 12 червня 2015 року.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на офіційний сайт Президента України.

Зазначається, що це професійне свято встановлене, ураховуючи значення Військово-Морських Сил Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави. Цей день  відзначаємо у першу неділю липня.

Зараз, коли росія віроломно напала на Україну, Військово-Морські Сили продемонстрували високий вишкіл, мужність і відвагу у боротьбі з ворогом.

Військових моряків привітав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: «Вітаю бойових побратимів з Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Дякую за вашу вірність, стійкість та професійність!», – зазначив він.

 

Буча також має привід відзначати цей день. Адже нині у морському просторі несе службу команда катера «Буча» – броньованого артилерійського флагмана Річкового флоту. Головне його призначення – патрулювання в ближній морській зоні, в річках та лиманах; захист важливих об’єктів морської та річкової інфраструктури та прибережної зони України; протидія імовірним висадкам десантних засобів противника.

«Тож щиро вітаємо моряків із професійним святом!», – зауважують у Бучанській міській раді.

Катер «Буча» – у складі Військово-Морських Сил ЗСУ

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 26 травня до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України введено малий броньований артилерійський катер «Буча».

Також Інформатор БІГ повідомляв, що на честь Бучі назвали катер ВМС.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору