Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Охоронці неба: завдяки їм повітряний простір України захищений

Сьогодні, 3 липня – День зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України. На їхньому рахунку – сотні знищених ворожих літаків й вертольотів, тисячі БпЛА та крилатих ракет, що несли смерть та руйнування на українську землю.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Міністерство оборони України.

Зазначається, що саме завдяки їм ворогу не вдається здобути контроль над українським небом, навіть попри чисельну й технічну перевагу військ рф.

«Оборонці нашого повітряного простору, на противагу російському агресору, демонструють свій професіоналізм, сміливість та мотивацію до боротьби і остаточного звільнення Батьківщини від рашистського зла. В цей день згадаймо всіх, хто у бою за Україну віддав найдорожче – своє життя!Вічна пам’ять і слава полеглим Героям! Дякуємо вартовим неба за цілодобову варту та охорону. Шануємо, пишаємось!», – йдеться у повідомленні.

«З великою повагою вітаю бойових побратимів з Днем зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України! Кожна збита вами ворожа повітряна ціль – це врятоване людське життя. Дякую вам, воїни-зенітники, за вашу самовіддану працю задля захисту нашого неба», – зауважив у привітанні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що напередодні Дня Військово-Морських Сил підрозділи, що виконують завдання в Північній операційній зоні, взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях на узбережжі Київського моря, де вправлялися з відбиття нападу ворожих диверсійних груп.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору