Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Тарифи на воду з 1 липня не підвищать

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг скасувала своє рішення від 29 червня про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення з 1 липня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на заяву НКРЕКП, опубліковану сьогодні, 3 липня.

Зазначається, що планувалось підвищити тарифи в середньому на 32%.на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року.

«Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів», – йдеться у повідомленні.

За словами голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського, самодостатньою підставою для скасування прийнятого рішення є те, що Верховний Головнокомандувач в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Також вплинуло те, що Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення.

Володимир Зеленський висловився проти цього підвищення тарифів категорично.

«…з’явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть», – підкреслив Президент у своєму зверненні 1 липня.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Укрпошта з 1 липня запровадила нові тарифи для низки відправлень по Україні та за кордон.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору