Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Гроза: не тільки сьогодні, а й завтра

Хоч синоптики й попереджали про погіршення погоди, але увечері гроза на БІГ-регіон, як і інші куточки Київщини, налетіла блискавично. Так, і з блискавками теж, і шквальним вітром. Завтра – продовження грозового “серіалу”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Укргідрометцентр.

7 липня синоптики також попереджають про небезпечні метеорологічні явища по Київщині, зазначаючи, що погода буде строкатою.

“Мінлива хмарність,
короткочасні дощі, грози, вдень місцями значні дощі, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с”,- йдеться у повідомленні.

За спостереженнями синоптиків,
вітер очікується північний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 15-20°, вдень 22-27°; у Києві вночі 18-20°, вдень 24-26°.

Укргідрометцентр звертає увагу на те, що встановлено І рівень небезпечності (жовтий).

А поки що гроза наробила біди у Бучі: через порив ліній електропередач, спричинений сильним вітром, частина міста залишається без світла.

“Працівники ДТЕК очікують завершення грози, щоб ліквідувати аварії і відновити електропостачання”, – зазначає Бучанська міська рада.

Зазвичай у ніч із 6 на 7 липня, яку називають купальською, за давньою традицією, юнаки і дівчата стрибали через вогнище. Цієї ночі давнього обряду дотриматись не вийде: дощ згасить будь-який вогонь.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що у Бучі святкуватимуть Івана Купала.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору