Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Загинуло 4 особи, зруйновано 35 будинків: наслідки ракетного удару по Львову

У ніч на 6 липня ворог здійснив найбільшу з початку повномасштабного вторгнення атаку на цивільну інфраструктуру Львова.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на міського голову Львова Андрія Садового.

Зазначається, що 4 людини загинуло, 13 людей у різних станах важкості у лікарні. Рятувальники продовжують пошуки. «Пошкоджено 35 будинків. Серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Також пошкоджено 50 автомобілів. Комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення виділити 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань. Всім мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку, в Стрийському парку, яке розташоване поруч», – зазначив Андрій Садовий.

Рятувальні роботи у Львові

У МВС України розповідають також, що аварійно-рятувальні та пошукові роботи в 1, 3 та 4 під’їздах зруйнованого будинку тривають.

«Евакуйовано 14 автомобілів з під’їздних шляхів, розкрижовано 6 дерев для проїзду та встановлення інженерної техніки. На місці події організовано надання психологічної допомоги постраждалим», – йдеться у повідомленні.

Працюють рятувальники

Постраждалим від атаки львів”янам роздають воду

«Мої співчуття рідним. Обовʼязково буде відповідь ворогу. Відчутна», – наголосив Президент Володимир Зеленський.

 

Цієї нелегкої ночі, коли вся Україна була “червона” від повітряних тривог, випущені ворогом ракети «Калібр» кілька разів змінювали курс.  Речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат повідомив: «Цього разу, прямуючи на північ, була ймовірність, що буде Київ під ударом, але вони (ракети – ред.) різко звернули на Захід і атакували Львів. Винищувальна авіація намагалась по маршруту слідування їх знищувати, і якась частина була знищена і винищувачем, але, зрештою, більшість ракет було знищено саме на заході”.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що українцям, які втратили роботу, але мають бажання працювати на економічному фронті та своєю працею наближати Перемогу, запропоновано участь у проєкті «Армія відновлення» та дає можливість безробітному отримувати мінімальну заробітну плату й більше.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору