Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Авіаудар по Оріхову: уже відомо про 5 загиблих

Учора, 9 липня, ворог ударив по пункту незламності міста Оріхів Запорізької області під час видачі людям гуманітарної допомоги. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на ДСНС України.

Ще вранці рятувальники інформували, що внаслідок обстрілу  було зруйновано частину будівлі, загинуло 4 особи (три жінки, 1976, 1978 та 1980 рр. н., та чоловік 1976 р.н.), ще 11 травмовано.

А щойно, як повідомив Укрінформ, з-під завалів в Оріхові дістали тіло ще одного чоловіка. Кількість загиблих зросла до 5 осіб. Також стало відомо про те, що кількість постраждалих зросла до 13.

Удару ворог завдав у обідню пору, коли містяни прийшли поїсти й узяти гуманітарну допомогу – їжу, предмети першої необхідності, а також місцеву газету «Трудова слава», зауважили в НСЖУ.

Головна редакторка газети «Трудова Слава» Світлана Карпенко розповіла, що це був  найбільший і найкращий в Оріхові пункт незламності.

«Пункт облаштувала команда волонтера з Маріуполя Михайла Пуришева. Тут можна було поїсти гарячу їжу, прийняти душ, попрати одяг, отримати гуманітарну допомогу. Розповсюджувалася в пункті й наша газета. Всі в Оріхові знали, що там немає військових. Думаю, знали про це й росіяни…», – каже Світлана Карпенко.

Рятувальні роботи тривають

«Під завалами зруйнованого закладу опинилися люди, які перебували всередині та поруч знадвору. Також були пошкоджені житлові будинки та інші обʼєкти цивільної інфраструктури, розташовані поряд з епіцентром вибуху. На місці події працювали поліцейські, рятувальники, цивільні й військові медики та небайдужі громадяни, які долучилися до розбирання завалів», – кажуть у Національній поліції України.  

Жахливих руйнувань зазнала будівля і всередині

ОНОВЛЕННЯ. Станом на 20.56  в Оріхові пошукові роботи завершено. Стало відомо, що кількість загиблих  внаслідок авіаудару зросла.

“10 липня рятувальники деблокували з-під завалів тіла трьох людей без ознак життя. Число загиблих зросло до 7 людей”, – розповідають у ДСНС України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що внаслідок ракетної атаки на Львів загинуло 10 осіб.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору