Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Смертельний удар за зауваження: нові подробиці резонансної справи в Ірпені

24 червня 2023 року на одній з вулиць Ірпеня між 41-річним потерпілим та 25-річним молодиком виник конфлікт, під час якого останній завдав опоненту удар по обличчю. Внаслідок удару чоловік впав та вдарився головою об асфальт, від отриманих травм багатодітний батько помер у лікарні 5-го липня. Підозрюваному на час досудового розслідування обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання.   

Заступник начальника відділу поліції, начальник слідчого відділення відділу поліції  №2 Бучанського управління поліції Київщини, лейтенант поліції Дмитро Дураєв розповів “Інформатору БІГ” ексклюзивні подробиці резонансної справи.

Заступник начальника відділу поліції, начальник слідчого відділення відділу поліції  №2 Бучанського управління поліції Київщини, лейтенант поліції Дмитро Дураєв

“24 червня 2023 року близько 22 години вечора надійшло повідомлення від дружини потерпілого, про те, що у її чоловіка виник конфлікт неподалік від відділу поліції №2 Бучанського районного управління, під час якого, невідома особа нанесла тілесні ушкодження чоловіку. Жінка викликала наряд поліції на місце події. Одразу на місце виклику було відправлено слідчо-оперативну групу та найближчі наряди. У ході здійснення  першочергових слідчих дій було встановлено, що виник конфлікт між потерпілим та на той час невідомою особою на ґрунті раптово неприязних стосунків. В подальшому були опитані всі учасники події. Потерпілого забрали спочатку до Ірпінської центральної лікарні,потім його доставили до обласної лікарні міста Києва з попереднім діагнозом перелом кісток черепа. Протягом двох годин було внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань для того, щоб проводити слідчі дії. Було допитано ряд свідків, проведено слідчі експерименти за їх участі, отримано кілька записів відеокамер, щоб встановити всі обставини події. Потім, в період з 24 червня по 5 липня потерпіла особа перебувала у обласній лікарні”, – розповідає Дмитро Дураєв.

Фото з лікарні, де перебував потерпілий

5 липня, близько 23:30, з медзакладу повідомили про те, що потерпілий помер із діагнозом відкрита черепно-мозкова травма. Одразу на місце події було направлено слідчо-оперативну групу, та вже в рамках порушеного кримінального провадження було проведено огляд тіла й направлено на судово-медичну експертизу, каже поліцейський.

Підозрюваний – 25-річний молодик, що завдав потерпілому удар по обличчю

Йому обрано запобіжний захід на час досудового розслідування – цілодобовий домашній арешт

“Наступного дня, виходячи з отриманого лікарського свідоцтва про смерть, було змінено правову кваліфікацію. Також 6 липня фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 статті 119 ККУ. Вручено клопотання про обрання запобіжного заходу. Наступного дня Ірпінський міський суд в Київській області розглянув клопотання слідчого, погодженого за прокурором Бучанської окружної прокуратури й обрано запобіжний захід на час досудового розслідування у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання у місті Ірпінь. Наразі призначено ряд експертиз: судово-медична експертиза для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, психіатрична експертиза стосовно стану підозрюваного, також імунологічна експертиза та судова генетично-молекулярна експертиза (ДНК)”. 

Фото з місця подій, про яке розповідає Дмитро Дураєв – усе сталося на вулиці 8-го Березня в Ірпені

Дураєв пояснює, що всі першочергові слідчі дії – повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу підозрюваному, здійснювалось під процесуальним керівництвом Бучанської окружної прокуратури Київської області.

“Стосовно кваліфікації кримінального правопорушення – на даний час це ч. 1 ст. 119 – вбивство через необережність. Після висновків призначених експертиз, можливо, буде змінено правову кваліфікацію вже виходячи з отриманої інформації”.

Також стало відомо, що потерпілий та підозрюваний – мешканці Ірпеня, проте останній родом з Івано-Франківської області.

Раніше “Інформатор БІГ” писав, що на Київщині за рік порушили 51 кримінальне провадження через ухиляння від призову

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Ломачук

Нагору