Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бородянці зберегли малюнок художника С-215 на руїні будинку

Сьогодні, 10 липня, у Бородянці в межах урядового експериментального проєкту розпочали демонтаж багатоповерхівки по вулиці Центральній, 326, на черзі – 371.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бородянську територіальну громаду.

На руїнах будинку паризький вуличний художник Крістіан Гемі, якого знають як  C215, створив портрет Лесі Українки.

«Вперше він приїхав до нас в березні 2022 року. З того часу він створив стільки вуличних робіт, що перестав їх рахувати. Звичайно, всі на тему війни в Україні та символів нашого спротиву. Впевнений, ви бачили багато його робіт по Києву, області, Львову та інших містах. Крістіан мріє потрапити в Бахмут та намалювати там портрети наших загиблих героїв», – зауважив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Роботу C215 у Бородянці вдалося зберегти, попри демонтаж будинку.

«Як підкреслив селищний голова Олександр Сахарук, малюнок відомого французького художника С-215, який було розміщено на руїнах цього будинку, було обережно демонтовано та передано на зберігання відділу культури, молоді та спорту Бородянської селищної ради», – йдеться у повідомленні.

Будинок демонтують, але малюнок, що був на стіні руїни, зберегли

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що графіті відомого британського вуличного художника Бенксі в Ірпені на стіні багатоповерхівки (вул. Северинівська,158), яка підлягає демонтажу, захищено шляхом встановлення конструкції з бетонних блоків для захисту малюнку на період проведення робіт із демонтажу будинку.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що у Бородянці встановили скульптуру «Дівчинка під сонцем» як символ незламності.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бородянська територіальна громада

Нагору