Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Нічна атака рф: цілі знищені на підступах до Києва

У ніч на 11 липня ворог знову атакував Київщину безпілотниками. Наші захисники знищили 26 ударних Shahed-136/131 та один розвідувальний дрон типу Zala.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на повідомлення командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва у Telegram-каналі Новини КОС ЗСУ.

За словами Сергія Наєва, росіяни вдруге за місяць атакували Київ дронами, з південно-східного напрямку – Приморсько-Ахтарська.

– Наші мобільні групи та сили протиповітряної оборони розпочали свою роботу з перехоплення та знищення цілей на підступах до Києва. Всі цілі були знищені за допомогою нашої багаторівневої системи ППО, – підкреслив генерал-лейтенант.

Рятувальники ліквідовують наслідки падіння уламків дронів

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко розповів, що майже дві години тривала повітряна тривога.  Влучань не зафіксовано – сили ППО збили усі ворожі цілі. Однак уламками дронів  пошкоджено 12 приватних та один багатоповерховий житлові будинки.

«Пошкодження незначні: вибиті вікна, двері, посічені фасади, дахи. Крім того, внаслідок падіння уламків у декількох місцях зафіксовано загорання травʼяного настилу. Пожежі ліквідовано», – зазначив Руслан Кравченко.

У деяких будинках повибивало вікна

За інформацією ДСНС України, рятувальники Фастівського та Обухівського районів ліквідували наслідки падіння уламків ворожих БПЛА.

«Надзвичайники залучалися до огляду місця падіння уламків на території приватних домоволодінь, де відбулися пошкодження та ліквідували загорання трав’яного настилу. Жертв та потерпілих немає», йдеться у повідомленні.

Такі вирви залишили уламки дронів

Уламки дронів упали й на дорогу

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: МВС України та ДСНС України

Нагору