Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучі обговорювали народне мистецтво і промисли Київщини

Сьогодні, 11 липня, у Бучі відбувся семінар  майстрів народної творчості Київської області «Мистецькі КолоритМи».

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що у семінарі, який відбувся за ініціативи Київської обласної військової адміністрації, взяли участь майже 60 майстринь із 19 територіальних громад регіону, а головною темою для обговорення став розвиток й актуалізація народного мистецтва, ремесел і промислів, діяльності народних митців під час дії воєнного стану.

У Департаменті культури та туризму Київської ОВА зауважили, що  під час заходу відбулося обговорення проблематики функціонування туризму під час і після війни та роль народних ремесел у відновленні регіону.

«Крім того, визначили потребу розробити реєстр майстрів народних художніх промислів Київщини. За ініціативи Департаменту культури та туризму КОВА з митцями тривають домовленості щодо створення Спілки майстрів народних ремесел та промислів Київської області. Семінар-практикум доповнила виставка-ярмарок виробів майстрів на Київській площі Бучі», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що для підтримки бізнесу під час війни Департамент економіки КОВА спільно з Агенцією регіонального розвитку Київської області створюють Каталог крафтовиків Київщини.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: КОВА

Нагору