Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Біля братської могили у Романівці знайшли ще одне поховання


Під час перенесення на Ірпінське кладовище останків  військових радянської армії, загиблих під час Другої світової війни, було знайдено ще одне поховання.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що у зв’язку зі спорудженням нового Романівського мосту замість підірвано російськими загарбниками, було вирішено перенести на Ірпінське кладовище пам’ятку історії місцевого значення – «Братську могилу воїнів радянської армії, які загинули за визволення с. Романівка від німецько-фашистських загарбників у 1943 році». Останки воїнів – належним чином ексгумувати та перепоховати.

Під час цих робіт виявилось, що на території пам’ятки знаходиться не одне, як вважалося досі, а два поховання.

«Перше поховання налічує орієнтовно близько шести осіб, ймовірно, воно було підхоронено уже після встановлення Пам’ятника радянським воїнам. Також є контури іншого поховання, яка кількість осіб у цьому місці – поки не відомо, бо треба рухатися далі. Але для подальшої дослідницької роботи нам необхідно належним чином зафіксувати виявлені останки та отримати Дозвіл на ексгумацію та перепоховання від Державної Міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій», – зауважив керівник Спеціалізованого підприємства «Пам’ять і слава» Родіон Гамзаєв.

Фахівці проводять ексгумаційні роботи

В Ірпінській міській раді зауважують, що фахівці вже готують документи для отримання дозволу на продовження роботи  з ексгумації. Знайдені останки також перепоховають на Ірпінському кладовищі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку загинув бучанець Олексій «Змій» Змієвський.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Ірпінська міська рада 

Нагору