Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Жителі Мощуна та Бородянки можуть першими подати заявки на компенсацію зруйнованого житла 

Власники зруйнованого майна з Мощуна та Бородянки зможуть долучитись до бета-тестування розширення єВідновлення у Дії та отримати компенсацію.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням  на Facebook-сторінку Дії.

Ресурс звертає увагу, що нині програму єВідновлення розширюють на власників зруйнованого майна.

«Українці, чиї домівки були знищені через російську агресію, зможуть подати заяву в застосунку Дія та отримати компенсацію. Тестуємо послугу на Київщині, щоб потім масштабувати на інші області».

Дія закликає людей долучитися до бета-тесту за посиланням. Втім, першими у Київській області запрошують скористатися сервісом у режимі бета-тестування тих, хто має зруйноване житло на території села Мощун (Гостомельська територіальна громада), або у селищі Бородянка (Бородянська селищна територіальна громада).

Стати тестувальниками можуть українці з цих населених пунктів, які:

  • досягли 18 років;
  • мають верифікований РНОКПП;
  • попередньо надіслали повідомлення про зруйноване майно;
  • є єдиним власником майна, зареєстрованого у Державному реєстрі речових прав;

«Після бета-тестування послуга стане доступною для інших населених пунктів, а незабаром і для майна, що має співвласників. Працюємо над розширенням послуги для майна на тимчасово окупованій території України», – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКА програма єВідновлення стартувала в травні 2023 року. За цей час у застосунку Дія українці подали 27 тисяч заяв. Більше 1400 заявників вже отримали фінансову допомогу за програмою на суму понад 114 млн гривень.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що спрощено управління багатоквартирними будинками.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору