Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Спрощено управління багатоквартирними будинками

Прийнятим Верховною Радою Законом №7029 внесено новації в систему управління ОСББ, зокрема, врегульовано процедури прийняття рішень з використанням електронних інструментів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Верховну Раду України.

 Зазначається, що Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками, прийнятим 14 липня, внесено зміни до Законів «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку»  та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

«Документом, зокрема, врегульовано процедури прийняття рішень у багатоквартирному будинку з використанням електронних інструментів та електронного цифрового підпису — впровадження електронного документообігу, збори ОСББ у режимі відеоконференцій та дистанційне голосування, зменшення вимоги щодо кількості голосів з 75 до 50%, за винятком прийняття рішень про розпорядження спільним майном, проведення поточних і капітальних ремонтів та від’єднання від мереж тощо», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що під час дії воєнного стану та протягом року після припинення на території, де відбуваються бойові дії, правління ОСББ та управитель, у разі пошкодження будинку, можуть самостійно вирішувати питання щодо його реконструкції та ремонту. Однак за рішенням зборів такі повноваження можуть бути достроково припинені

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що «Ірпіньводоканал» отримав грант на 200 тисяч євро для закупівлі насосів.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору