Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Завдяки дрону біля села Нова Гребля вчасно помітили пожежу

Рятувальники Бучанського району під час моніторингу ситуації за допомогою квадрокоптерів виявили пожежу у Бородянській громаді.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на ГУ ДСНС Київщини.

«Рятувальники Бучанського району у складі спеціальної моніторингової групи з числа фахівців ДСНС, представників місцевих органів влади та Муніципальної варти провели моніторинг ситуації в Бучанському районі за допомогою безпілотних літальних апаратів – квадрокоптерів», – йдеться у повідомленні.

Вогонь помітили на екрані монітора

І зазначається, що фахівці ДСНС, тільки-но підняли дрон у повітря, побачили на моніторі  осередок горіння. Його зафіксували неподалік села Нова Гребля. Рятувальники розповідають, що вогонь швидко поширювався на чагарники та залишки сміття, що були поблизу. Вогонь охопив два гектари площі.

Тож на місце пожежі оперативно відправили три одиниці спеціальної техніки. Пожежу було локалізовано та вчасно ліквідовано.

Пожежу погасили вчасно

«Через суху спекотну погоду в найближчі дні у Київській області синоптики прогнозують надзвичайну пожежну небезпеку. І це не звичайне попередження, це – реальність, адже кількість пожеж в екосистемах збільшується щодня», – звертають увашу рятувальники.

І кажуть, що тільки 18 липня площа загорань трав’яного настилу сягнула більше шести гектарів.

 Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що власники зруйнованого майна з Мощуна та Бородянки зможуть долучитись до бета-тестування розширення єВідновлення у Дії та отримати компенсацію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору