Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Під суд піде майор рф, який знущався над людьми в Бучанському районі

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо військового командира з  росії за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Зазначається, що обвинуваченим є начальник штабу-заступник командира батальйону 37-ї окремої мотострілецької бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу, майор зс рф. Він належить до військової частини 69647, рф, що у місті Кяхта республіки Бурятія.

Він під час окупації Київської області імітував розстріл цивільної жінки. Але це лише один епізод.

«Слідством встановлено, що у березні 2022 року під час окупації с. Андріївка Бучанського району Київської області військовослужбовець рф, у порушення норм міжнародного гуманітарного права, грабував цивільне населення, а також чинив стосовно них психологічне насильство. Обвинувачений російський військовий командир разом зі своїми підлеглими військовослужбовцями зс рф під час незаконного обшуку одного із домоволодінь у грубій формі нецензурно виражався в адресу власниці будинку. Потім, погрожуючи їй вбивством у присутності її близького родича, вивів на подвір’я. Там імітував розстріл, здійснивши декілька пострілів над головою з автомата», – йдеться у повідомленні.

До всього командир ще й наказав підлеглим військовим заволодіти  майном власників цього домоволодіння.

В Офісі Генпрокурора зазначають, що досудове розслідування веде СБУ.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Києві СБУ зібрала доказову базу на колишнього нардепа-комуніста, який підписав звернення до путіна щодо визнання «л/днр» і підтримав збройну агресію рф проти України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору