Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Вперше Бучу відвідала голова Представництва НАТО в Україні

Пані Карен МакТір – голова Представництва НАТО в Україні – під час свого першого візиту в Бучу пообіцяла, що НАТО стоятиме разом з Україною.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що під час приїзду до Бучі пані Карен МакТір  супроводжували начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, голова Бучанської районної державної військової адміністрації Данило Мавлянов та секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

Голова Представництва НАТО в Україні відвідала храм Святого Апостола Андрія Первозванного і була шокована знімками невинно вбитих жителів Бучі. Вона висловила великий жаль і вшанувала пам’ять кожного загиблого.

«Звісно, я читала дуже багато статей і звітів. Але побачивши це на власні очі, зрозуміла – таке неможливо забути. Надзвичайно важливо – побачити і пам’ятати. Український народ дуже сильний. НАТО буде стояти разом з Україною і підтримувати її доти, поки це буде потрібно», – зауважила пані Карен МакТір.

Пані Карен МакТір ознайомилась із документальними фотосвідченнями наслідків перебування росіян у Бучі

Тарас Шаправський підкреслив, що зруйноване житло можна відбудувати, а втрачені життя  не повернеш.

«Це рана, яка буде з нами постійно. Ми сподіваємося на підтримку всього вільного світу. Ми розуміємо: якщо агресора не зупинити зараз, то його апетити будуть сягати все більших масштабів завоювання», – сказав посадовець.

Під час вшанування пам’яті загиблих у Бучі

Раніше Інформатор БІГ розповідав про невідомі деталі бою за аеропорт імені Антонова: 30 воїнів ГУР МО України дали бій 300 російським десантникам.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору