Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ворог завдав ударів по містах України

Дві російські ракети вдарили по мирних закладах Кривого Рогу, з «Градів» обстріляли Херсон. Є загиблі і постраждалі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на на МВС України та інші джерела.

За словами очільник МВС Ігоря Клименка, у Кривому Розі одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу, інша – у житловий будинок.

«Під завалами ймовірно є люди. Працюють рятувальники та поліція. Друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку. Виникла пожежа. Станом на 10:15 одна людина загинула, за медичною допомогою звернулося 10 мешканців. Надзвичайники гасять вогонь та розбирають завалами. Там ще можуть бути люди… Рятувальні роботи тривають», зазначають у МВС України.

Наслідки влучання російської ракети

На 11.20 стало відомо, що у Кривому Розі -вже двоє загиблих і 20 поранених. !Як повідомляє очільник МВС Ігор Клименко, близько п’яти-семи людей перебувають під завалами, їх намагаються врятувати”, – зауважує Укрінформ.

У Херсоні росіяни обстріляли центральну частину Херсона із «Градів». «Загинув працівник комунального підприємства, ще двоє його колег поранені», – інформує hromadske.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через російський терор.

На місці ракетного удару працюють рятувальники

«Намагаємося врятувати якомога більше людей. Уже провів розмови з МВС та СБУ. Заступник керівника Офісу Президента з питань регіональної політики Олексій Кулеба та голови ОВА займаються ситуацією. Останні дні ворог уперто б’є по містах, по центрах міст. Обстрілює цивільні об’єкти й житло. Але цей терор нас не злякає і не зламає. Працюємо й рятуємо наших людей», – зазначив Володимир Зеленський.

Ворог завдав удару по житловому будинку

Загалом, за даними Ситуаційного центру Міністерства оборони України, упродовж минулої доби російські війська обстріляли територію 9 областей України.. “Із різних видів озброєння – міномети, танки, ствольна артилерія, РСЗВ, ЗРК, БПЛА, тактична авіація – були атаковані 130 населених пунктів та 91 об’єкт інфраструктури. Є загиблі та поранені серед цивільних, кількість жертв уточнюється”, – повідомляють у Military Media Center.

Рашисти обстріляли Херсон із “Градів”

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у ніч з 29 на 30 липня ворог завдав ракетного удару по закладу освіти міста Суми.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих Інтернет-ресурсів

Нагору