Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині судитимуть російського майора, який під час окупації прострелив ногу мирному мешканцю

Заступнику командира мотострілецької роти 15-ої окремої мотострілецької бригади рф заочно повідомили про підозру за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням під час окупації Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у березні 2022 року підозрюваний перебував в окупованому селі Богданівка Броварського району. Разом з іншими солдатами рф вони зайшли у підвал будинку, де переховувалися від обстрілів мирні мешканці.

Росіяни вивели з укриття беззбройного пенсіонера і відвели до кімнати на допит, де російський майор прострелив ногу чоловікові, погрожував йому вбивством і приставляв зброю до голови.

Через кілька днів дружині вдалося вивести пораненого чоловіка з окупованого села. Через те, що потерпілому вчасно не надали медичної допомоги, у лікарні йому ампутували частину ноги.

Майору рф, 41-річному уродженцю Самари, загрожує 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у ніч проти 2 серпня російські окупаційні війська атакували Київщину іранськими БпЛА «Shahed».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору