Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені будують резервуар для очищеної води

КП «Ірпіньводоканал» будує додатковий резервуар для очищеної води за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що нове водосховище на 3 тис. м кубічних допоможе уникнути дефіциту води, тому що наразі у громаді є 2 робочі резервуари сумарно на 9 тисяч кубометрів, а потреба іноді може сягати 12-14 тисяч кубометрів на добу. Таким чином, після початку експлуатації резервуара у жовтні, місто зможе забути про нестачу чистої води.

Це вже другий великий проєкт МКЧХ лише за цей рік у співпраці з «Ірпіньводоканалом», адже раніше благодійники профінансували прокладання водогону від центральної будівлі КП до станції другого підйому на вулиці Літературній (колишня вул. Чехова). Це майже 5 кілометрів труб. Також МКЧХ виділив цьогоріч близько 15 млн гривень на відновлення водопровідної інфраструктури у найбільш постраждалих від обстрілів районах Ірпеня.

«Хочу підкреслити, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста прийшов на допомогу нашому місту одразу після розгрому росіян на Київщині. У місті тоді була пошкоджена майже вся інфраструктура, практично не було води. За сприяння Червоного Хреста нам вдалось домовитись зі владою Києва та провести коштом благодійників 7 км трубопровідної магістралі зі столиці. Завдяки цьому, десятки тисяч людей змогли отримати питну воду у дуже скрутний час для нашої громади», – йдеться в дописі.

До того ж «Ірпіньводоканал» минулого року отримав від МКЧХ чотири одиниці великогабаритної спецтехніки, а КПП «Теплоенергопостач» — два робочі автомобілі.А також понад 45 мільйонів гривень, які МКЧХ надав у 2022-му на реконструкцію пошкодженої росіянами каналізаційної мережі Ірпеня та інших господарчих об’єктів «Ірпіньводоканалу».

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що «Київоблгаз» перейшов під державне управління.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору