Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені відкриють унікальний реабілітаційний центр

В Ірпені відкриється великий реабілітаційний центр для пацієнтів Інституту серця, аналогів якому досі немає в Україні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що тут лікуватимуть людей до та після трансплантації печінки, серця, легенів, нирки, підшлункової тощо. Окрім  того, планується запровадити навчальні медичні програми.

За словами директора інституту серця МОЗ України Бориса Тодурова, більшість закладів, у яких виконують трансплантаційні операції ,займаються виключно хірургічним лікуванням. А далі їхні пацієнти їдуть додому,  і не завжди  мають умови для реабілітації.

“Ніхто не знає, як їх лікувати. Вони знаходяться на імуносупресії, дуже вразливі до всіх інфекцій. Це може спричинити відторгнення органів, такі пацієнти потребують спеціальної терапії. Для них ми й побудуємо центр, який прийматиме хворих з усіх куточків України», – зауважив Борис Тодуров.

Втім, ірпінців цікавить і те, навіщо  спорудили у парку «Центральний», на території, яка належить Інституту серця, паркан, зокрема, чи не зведуть там багатоповерхівку.

«За всіма стандартами безпеки, клініка має бути огороджена. Ми тут зробили велику реконструкцію, працювали будівельники. І звичайно, що на будівництві не мають бігати діти, бо це небезпечно. Міська влада зробила там благоустрій, створила культурне місце для відпочинку. Ми ставимось до цього з розумінням, повагою та вдячністю. Але, лікарня – це лікарня, а парк – це парк. Тож ми віддаємо частину нашої території під рекреаційну зону для ірпінчан, але свою клінічну частину ми відгородили» – наголосив Борис Тодуров.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Червоний Хрест України відновив приміщення пошкодженої під час бойових дій  Ірпінської філії ДУ «Інститут серця МОЗ України».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору