Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Директор підприємства поцупив бюджетні кошти

Повідомлено про підозру директору підрядного підприємства, який під час ремонту будинку в Гостомелі заволодів 164 тис.грн бюджетних коштів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на прокуратуру Київської області.

Зазначається, що, як встановлено під час досудового розслідування, торік у вересні Гостомельська СВА  уклала договір з товариством про виконання поточного ремонту в житловому будинку Гостомеля. Споруда була пошкоджена  унаслідок бойових дій, спричинених військовою агресією рф.

“В ході виконання робіт директор підрядного підприємства підписав акти виконаних підрядних робіт у які вніс завідомо неправдиві відомості щодо обсягу та вартості робіт. На підставі вказаних актів виконаних робіт товариству перераховано бюджетні кошти”, – йдеться у повідомленні.

Однак акти – це одне, виконання робіт за фактом – інше. За  висновком судової будівельно-технічної експертизи вартість невиконаних робіт склала 164 тисячі гривень.

Тож за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури директору повідомлено про підозру за фактом службового підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ДСР НП України, – розповідають у прокуратурі Київщини.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що у Бучанському районі зафіксовано розкрадання державних коштів на відновлення зруйнованих окупантами будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору