Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Дивом вижила під час окупації: історія Тетяни Лазарєвої

Головний економіст КП «Бучасервіс» Тетяна Лазарєва, розповіла про життя в умовах окупації БІГ-регіоні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КП «Бучасервіс». 

24 лютого пані Тетяна згадує зі сльозами на очах, адже цей день перевернув її життя.

«Ракети почали літати прямо над нашим будинком – ми живемо біля ангара, де знаходилася «Мрія». Зрозуміли, що перебувати вдома вкрай небезпечно: ми швидко зібралися і поїхали до родичів в Ірпінь. У баку було всього п‘ять літрів бензину, тож виїхати далі ми просто не могли, – розповідає Тетяна, – Ночувати доводилося стоячи – погріб був дуже маленьким. Щоб усім було просторніше, добрі сусіди запропонували піти до них. Там ми і провели декілька ночей», – згадала вона. 

За її словами, в один із таких днів жінка повинна була йти ночувати до сусідів, але в останній момент щось змінилося й вона вирішила залишитись вдома. А зранку Тетяна дізналася, що сусідський погріб розбомбили росіяни.

«Нас з дітьми і невісткою завезли у підвал «Сільпо». Здавалося, що там безпечніше. Ми гуртом пекли хліб, а діти ховалися у підвалі. Ми робили все, що в наших силах», – розповіла Тетяна.

Її чоловік у цей час під кулями евакуював людей – від «Жирафа» до Романівського мосту. А 5 березня нарешті зміг вивезти свою сім’ю – сердечні люди допомогли з паливом.

«Пам’ятаю, що о 14:30 ми їхали на Одеській трасі. Я читаю новини і бачу, що у підвал «Сільпо», де ми переховувались, заїхав ворожий танк. А колону, що їхала за нами – розстріляли рашисти», – сказала жінка.

Відтепер кожного разу, почувши звук повітряної тривоги, жінка боїться за тих, хто може постраждати від чергової атаки росіян. Єдине, про що зараз мріє Тетяна – мирне небо для всіх українців. Щоб кожна сім’я змогла бути разом і щасливо жити у вільній країні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Олександр Усик вклав 10 млн грн на відбудову зруйнованої 5-поверхівки в Ірпені.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору