Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

У «Варусі» досі продають морозиво із прапором країни-агресора на упаковці

У супермаркетах Varus продовжують торгувати морозивом ТМ Мушкетер з російським прапором, яке бере участь в акції #добротовар та з кожної покупки одна гривня йде на допомогу дітям. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Інформатор Україна.

Зазначається, що на зворотній етикетці морозива «Пломбір Дитинства» компанії Мушкетер, окрім державної мови, наявна  російська. До того ж ліворуч згори зображено російський прапор окупанта. 

Морозиво з російською символікою

Вартість морозива – 23 гривні 90 копійок. Його можна придбати у мережі супермаркетів Varus.

Другий рік повномасштабного вторгнення, а російська символіка й досі на українських полицях

Пішов другий рік повномасштабної війни рф проти України, а на продукції українського виробника й надалі зображують ворожі символи, бо на етикетці досі можна побачити російську мову та російську символіку.

ТМ Мушкетер вже давно на ринку України. Підприємство займається від виробництва морозива до приготування піци, зокрема, компанія постачає в супермаркети молоко, сир, соки, попкорн та морозиво. Бренд існує вже не перший десяток років, а головний офіс розташований у Дніпрі.

Російський прапор на українських полицях

Відомо, що раніше морозиво – пломбір «Дитинства» – вже потрапляв у скандали. У 2021 році зʼясувалося, що до його складу входять рослинні жири, що не відповідає ані технології виробництва пломбіру, ані стандарту ДСТУ 4733:2007.

Нагадаємо, що на території України букви Z і V визнані символікою вторгнення росії, адже ними окупанти позначають свою військову техніку. Під низку схожих законів підпадає також й інша символіка країни-агресора.

У свою чергу, Інформатор БІГ закликає звертати увагу на продукцію, що лежить на українських полицях та у схожих випадках повідомляти нам про чергове порушення законів України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про гуманітарну допомогу для малечі Гостомеля.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору