Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

48-й обмін полоненими: додому повернули ще 22 українських бійців

Сьогодні, 7 серпня, повернули додому з полону ще 22 українських воїнів, серед яких – два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Зазначається, що найстаршому з тих, хто сьогодні повернувся з ворожого полону, виповнилося 54 роки, наймолодшому – 23. Вони брали участь у боях на різних напрямках, серед звільнених є поранені.

«Усі визволені пройдуть курс фізичної та психологічної реабілітації, реінтеграції та отримають необхідне лікування за підтримки фахівців-медиків. Дякую Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, всій нашій команді за цю роботу. Маємо виконати задачу Президента та повернути всіх наших людей», – йдеться у повідомленні.

На рідній землі

За словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, це був 48-й обмін полоненими, який вдалося провести.

«Наразі додому повернулося 2 598 українців. Наша держава здійснює всі можливі кроки, аби повертати додому своїх громадян. І кожна репатріація — це результат кропіткої роботи», – зауважив Дмитро Лубінець.

Довгоочікуване повернення додому

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 6 липня урезультаті чергового обміну військовополоненими з російського полону повернулися 45 воїнів ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та двоє цивільних.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Telegram-канал Андрія Єрмака

Нагору