Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Обмін полоненими: ще 45 захисників уже в Україні

У результаті чергового обміну військовополоненими з російського полону повернулися 45 воїнів ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та двоє цивільних.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Верховну Раду України.

“Серед них – оборонці «Азовсталі» та Маріуполя, Донецького, Запорізького та Харківського напрямків. Також серед них є цивільний співробітник «Азовсталі» та тероборонівець з Херсона. Більшість із них мають тяжкі поранення.На всіх попереду чекає реабілітація. Захисникам нададуть необхідну медичну допомогу та, за потреби, психологічну та соціальну підтримку. Також їм допоможуть відновити банківські картки та документи”, – йдеться у повідомленні.

Знову на рідні землі

Зокрема, серед тих, хто повернувся додому – 14 бійців системи МВС: 10 нацгвардійців і 4 прикордонники, які майже півтора року перебували у російському полоні. Про це повідомляє МВС України. Уже найближчим часом вони зможуть зустрінутися зі своїми близькими.

“Усі вони обороняли Маріуполь. Серед звільнених бійців один офіцер, інші – солдати та сержанти. Наймолодшому з них було всього 21, коли обороняючи місто зі сталі, він потрапив до рук окупантів”, йдеться у повідомленні МВС.

Радість повернення додому

Очільник МВС України Ігор Клименко зауважив: “Дякую Президенту України, Офісу Президента, злагодженій команді Координаційного штабу з поводження з військовополоненими, та усім, хто допомагає повертати додому наших хлопців та дівчат”.

А ще додому повернули двох незаконно вивезених до росії українських дітей – 6-річного Рената та 10-річну Варвару. “Їхню матір, бойового медика, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року. Вона давно чекала на повернення своїх дітей, яких росія незаконно депортувала, намагаючись приховати викрадення”, – зауважив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Радість зустрічі з дітками: вони вдома!

У Верховній раді України деталізують, що  від 24 лютого минулого року додому вже повернулося 2576 осіб.

“Це 47-й обмін, який нам вдалося провести. Кожен з них – це маленька перемога для нашої держави, якій передує важка та колосальна робота Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими”, – зазначає Верховна Рада України.

На українських просторах

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що до дня Національної поліції України Президент Володимир Зеленський нагородив кінолога Олену Петролай орденом «За мужність» 3 ступеня.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору