Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Сьогодні – професійне свято військових-зв’язківців

8 серпня – День військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

 Головнокомандувач наголошує, що війська звʼязку та кібербезпеки ЗСУ щодня виконують критично важливу функцію – вони забезпечують надійний та достовірний обмін інформацією.

«Подолання приголомшливих викликів сучасної війни, опанування новітньої техніки та застосування неординарних принципів цілодобової ефективної роботи на фронті та у кіберпросторі вкотре доводять, що звʼязківці – міцна опора всієї армії. Стабільний звʼязок між підрозділами – це запорука успішного виконання бойових завдань, які наближають нашу Перемогу. Дякую вам за службу, воїни-звʼязківці!», – зауважив Валерій Залужний, вітаючи військових- звʼязківців із професійним святом.

«З початком повномасштабного вторгнення Ви швидко розгорнули стійку систему бойового управління військовими угрупованнями й підрозділами Сил оборони. Ця унікальна модель своєчасних тактичних рішень упевнено працює і сьогодні. Дякую вам за безперебійний, надійний зв’язок, за безперервне функціонування важливих інформаційних систем, за самовідданість і стійкість», – підкреслив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ДОВІДКА Українського Інституту національної пам’яті. Історія українських військ зв’язку бере початок з 1917 року, коли в Українському генеральному військовому штабі створили відділ зв’язку, який очолив майбутній генерал-хорунжий, а тоді полковник Олександр Козьма. Спеціальні радіотелеграфні сотні в армійських корпусах та відділ зв’язку Генштабу існували й за часів правління Павла Скоропадського. Такий самий відділ був і за часів Директорії.  У сучасних війнах, коли оперативна обстановка може змінювати дуже швидко, якісний та стабільний зв’язок між підрозділами — це запорука вдалого виконання бойових задач, а відтак і перемоги.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, про 48-й обмін полоненими: додому повернули ще 22 українських бійців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору