Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У зоні бойових дій тестують новий український безпілотник

Українські інженери й проектувальники створили новий безпілотний літальний апарат, який назвали  SpyGun.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що новий український БПЛА SpyGun уж пройшов тилові випробування, і тепер апарат тестуватимуть у зоні бойових дій.

Безпілотник SpyGun, створений за ініціативи підприємця і волонтера Юрія Голика та тенісиста, а нині військовослужбовця ЗСУ Сергія Стаховського,  призначений для глибинної розвідки. Однак його  можна використовувати і для коригування вогню, якщо виникне така необхідність.

«Комплекс складається з двох БПЛА та наземної станції управління. Завдяки сучасній системі радіокерування з високим рівнем захисту від перешкод РЕБ літак-розвідник здатен працювати на дальності до 50 км. Безпілотник SpyGun обладнаний системою автоматичного повернення до точки зльоту, а високі аеродинамічні характеристики дозволяють пленерувати обраним маршрутом з вимкненими двигуном, економлячи заряд акумулятора», зазначається у повідомленні.

Також ГУР МО «розсекретило» деякі технічні характеристики безпілотника. Зокрема, час польоту без посадки ― 120-160 хв; максимальна висота польоту ― 1500 м.; робоча висота ― 500-600 м.;  швидкість ― 90 км/год.; камери ― курсова онлайн та GoPro, фото та відео записується на бортовий носій.

«БПЛА SpyGun відносно недорогий та швидкий у виробництві з простим дизайном корпусу, що надає “Шпигуну” непомітності в небі під час роботи», – заважує ГУР МО.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 8 серпня – День військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору