Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірпінські освітяни з робочим візитом завітали в Литву

Ірпінські завідувачки, логопеди, виховательки, психологи та соціальні педагоги завітали в Литву задля  того, щоб перейняти європейський досвід дошкільної освіти в колег у Вільнюсі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на міського голову Ірпеня Олександра Маркушина. 

«У планах – візити у півдесятка садочків. Зокрема, до спеціального навчального закладу Čiauškutis для діток з особливими потребами. Ми систематично працюємо над підвищенням рівня інклюзії в Ірпінській громаді, передусім у навчальних закладах. Тож знання щодо ефективного та безпечного виховання особливих дітей є надзвичайно корисним для громади. Також нашим освітянам передадуть литовський досвід з оцінки психологічних станів вихованців, побудови спілкування з дітьми та їхніми батьками», – йдеться в дописі.

Зазначається, що поїздку фінансує Центральне агентство управління проєктами (CHVA) за сприяння Уряду Литви. Візит провадиться в рамках освітньої співпраці Ірпеня з Литвою. 

Нагадаємо, раніше Литовський уряд виділив кошти на відбудову ірпінського дитсадочка «Радість», який було перейменовано на «Руту» (національний символ Литовської Республіки).

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 19-20 серпня у Бучі відбудеться чемпіонат України з мотокросу та кубок міста Буча.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору