Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Петру Симоненку СБУ повідомила про підозру

Екслідер комуністів Петро Симоненко під час окупації Київщини втікав до росії з Макарівщини у супроводі російського спецназу.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ з посиланням на СБУ.

Зазначається, що Служба безпеки зібрала доказову базу на Петра Симоненка. Екс-народний депутат, керівник забороненої КПУ, який підтримав збройну агресію рф, у час окупації Київщини попросив вище військово-політичне керівництво росії евакуювати його до країни-агресора. Аби вивезти Симоненка та його  родиною із окупованої Березівки Макарівської громади, москва відправила туди загін російського спецназу.

“Псля прибуття російських спецпризначенців екснардеп особисто їх зустрічав, а потім «розквартирував» у власному будинку. Потім з 4 до 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ здійснив «супровід» Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію білорусі. Звідти він переїхав до росії, де його призначили заступником голови «Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу», йдеться у повідомленні.

СБУ звертає увагу, що  ця прокремлівська організація підконтрольна російській компартії на чолі з Геннадієм Зюгановим, за вказівкою якого Симоненко розпочав публічну кампанію на підтримку агресивної політики москви.

“Так, у жовтні 2022 року екснардеп взяв участь у так званій «22-й «Міжнародній зустрічі комуністичних та робітничих партій» у місті Гавана на Кубі. Під час свого виступу на «форумі» Симоненко намагався легітимізувати захоплення частини території України та діяльність «л/днр», – розповідають в СБУ.

Також, як встановило слідство, 21 – 22 квітня цього року Симоненко був учасником з’їзду «антифашистського форуму» у мінську, де висловлювався за продовження війни проти України та виправдовував кремлівські наративи щодо застосування тактичної ядерної зброї рф.

“На підставі зібраних доказів Симоненку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває”, -наголосили в СБУ.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 9 липня у Бучі проводився слідчий експеримент по воєнних злочинах росіян у БІГ-регіоні. Для реконструкції подій на місце була доставлена військова техніка.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що стали відомі імена російських бізнесменів, які безпосередньо причетні до звірств російських окупантів у Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору