Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Вишгородщині знайшли артефакт – пастку для риби

На березі Десни житель села Новосілки Юрій знайшов  вимиті річковими водами дерев’яні конструкції і покликав археологів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Вишгородський історико-культурний заповідник.

Місце, де було знайдено конструкції, обстежили археологи та співробітники КЗ КОР “Вишгородський історико-культурний заповідник”, зокрема, Іван Зоценко та Дмитро Бібіков.

“Розчищено конструкцію з загострених із одного боку та переплетених між собою плашок завдовжки близько 2 м. Скоріше за все, об’єкт являв собою пастку для запірного вилову риби (у згорнутому вигляді). Проведено фіксацію об’єкту, після чого його було законсервовано”, – йдеться у повідомленні.

Дослідники біля знахідки

На узбережжі Десни, багатої рибою,  здавна риболовля була популярна, адже завдяки водним багатствам родини виживали. Тож цікаво, скільки років новосілківській знахідці, для якої риби вона була призначена тощо.

У заповіднику розповіли, що подальша доля знахідки вирішиться незабаром.

Артефакт зблизька

Також Інформатор БІГ повідомляв, що спорудження однієї з упізнаваних пам’яток і візитівок Києва – пам’ятник гетьману Богдану Хмельницькому, на Софійській площі – супроводжувалось різноманітними перипетіями, і навіть скандалами. 

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: ВІКЗ

Нагору