Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київське водосховище зараз перебуває на нижній межі

Запаси води у Київському водосховищі досягли нижньої межі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на LB.

Зазначається, що ситуація є досить нетиповою для літнього періоду, коли зазвичай проводиться накопичення води для забезпечення енергетичних потреб восени та взимку.

«У нас є змінені графіки по ремонтах і АЕС, і ТЕС, тому ми зараз виробляємо досить багато енергії, як для цього періоду, і на жаль, маємо не такі великі запаси, як мали того року. У нас зараз на нижній межі знаходиться Київське водосховище. Також нижня межа у Канівського, досить добре наповнене Кременчуцьке водосховище», – розповів директор ПрАТ «Укргідроенерго»  Богдан Сухецький.

За його словами, рівні водосховищ формуються Міжвідомчою комісією, зокрема, вона розраховує нормативи, які можуть бути: скільки треба провести води через греблі, скільки води треба залишити у водосховищах.

Минулого року в кінці серпня Укргідроенерго виходило з повністю заповненими водосховищами.

«Тому в нас був колосальний резерв для того, що б могли працювати місяць – півтора на максимальну підтримку енергосистеми», – сказав Сухецький.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі відбувся турнір з волейболу серед молоді «Вільні духом», в якому змагалися шість команд з різних міст Київської області.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору