Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені шукають місце для соціальної крамниці

В Ірпені можна було б відкрити соціальний магазин, але через велику кількість зруйнованих будівель для нього важко знайти місце.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

“Соціальна крамниця – місце, де люди з числа ВПО, осіб з інвалідністю, малозабезпечених або багатодітних родин, діти, що позбавлені батьківського піклування, одинокі люди похилого віку можуть за символічну плату (наприклад, у Європі це 2 євро) отримати необхідний набір гуманітарної допомоги (їжа, одяг, засоби гігієни, побутова хімія, кухонне приладдя та інше). Така практика вже існує за кордоном на прикладі «FoodBank» або «Таfel», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обговорення такої благодійної ініціативи, як  відкриття соціальної крамниці в Ірпені відбулося сьогодні, 15 серпня.

В обговоренні взяли участь представники німецьких благодійних фондів «Helferkreis Arnstein» (Арншетейн), «People for people» (Фульда), та українською ГО «Добровільне об’єднання сил супротиву України».

Для запуску свого пілотного проєкту благодійники обрали  Ірпінь, де, вочевидь, потребуючих гуманітарної допомоги не бракує. Однак пошук локації для соціальної крамниці виявився не простим.

“На жаль, більшість підходящих приміщень (від 300 м²) було зруйновано під час боїв з окупантами, – зазначає Ірпінська міська рада.

Втім, як з’ясувалося, справа не безнадійна. Адже представники фондів перейнялися проблемою і вирішили допомогти. Зокрема, вони повідомили, що якщо знайдеться потрібна локація, то вони вони готові її відбудувати та відремонтувати власними силами.

“Для нас це надзвичайно приємна новина не лише з точки зору їхньої допомоги, а також це свідчить про те, що Ірпінь знають у всьому світі як місто ініціатив та втілення нових ідей. Ми готові йти на співпрацю, тому наше місто відновлюється надзвичайно швидкими темпами. Тож зараз вже починаємо пошук та підготовку локації для соціальної крамниці”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у БІГ-регіоні відкривається набір на нову тренінгову програму для жінок «Запусти власну справу», яка допоможе жінкам здобути знання, навички й ресурси, необхідні для успішного старту власної справи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору