Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Розстріл у Здвижівці: повідомлено про підозру шести російським військовим

Ідентифіковано російського командира та 5 військовим-виконавцям розстрілу  цивільного авто в селі Здвижівка, які вбили чоловіка і закопали тіло в лісі.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Офіс Генпрокурора  та з посиланням на СБУ.

 Зазанчається, що за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора України повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни заступнику командиру зс рф та п’ятьом його підлеглим військовослужбовцям рф (ч. 2 ст. 438 КК України).

«За даними слідства, на початку березня 2022 року заступник командира роти одного із підрозділів 331 парашутно-десантного полку 98 повітряно-десантної дивізії повітряно десантних військ зс рф віддав наказ підлеглим військовослужбовцям розстріляти автомобіль. Застосовуючи автоматичну стрілецьку зброю, вони розстріляли легковик ВАЗ, який рухався по автодорозі неподалік села Здвижівка Бучанського району на Київщині. Водій автівки – цивільний чоловік, загинув на місці. Намагаючись приховати вчинений злочин, військовослужбовці рф закопали тіло загиблого у лісі», – йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що вдалося встановити, що торік на початку березня 2022 року старший лейтенант Микола Симов наказав своїм підлеглим розстріляти легковик, у якому трасою поблизу Здвижівки їхав мирний 33-річний житель Києва, щоб передати речі першої необхідності своїм знайомим, які перебували в окупації.

«Розслідування встановило, що на момент злочину Симов був заступником командира 7-ї роти 3-го батальйону 331-го парашутно-десантного полку згаданої дивізії. А його підлеглі з 2-го взводу, які безпосередньо розстріляли цивільну автівку, це: сержант Ілля Астахов – заступник командира взводу; сержант Андрій Дворецький – командир відділення; єфрейтор Руслан Харитонов – навідник-оператор; рядовий Олег Бахмісов – стрілець», – зауважують в СБУ.

Також повідомляється, що за результатами комплексу слідчих та розшукових дій правоохоронці встановили місцезнаходження тіла та встановили особу загиблого.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Служби безпеки України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Київщині СБУ затримала чергового зрадника-коригувальника, який допомагав окупантам у підготовці до нового ракетного удару на Київ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору