Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпені відбулася міжконфесійна молитва за мир

Дню Незалежності України була присвячена спільна міжконфесійна молитва за мир, яка відбулася учора, 22 серпня, в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА та з посиланням на допис міського голови Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що на молитовний сніданок, організований Київською ОВА у парку “Незнайко” біля обеліска «10 заповідей», зібрались духовні лідери різних віросповідань, представники влади та бізнесу.

Всіх об’єднала спільна молитва

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко висловив вдячність військовим, які на передовій захищають незалежність та територіальну цілісність України.  Також він подякував міжнародним партнерам за підтримку в боротьбі проти російського ворога.

«Вірю, що незабаром ми зможемо зібратися на молитовний сніданок у мирній та процвітаючій країні», – підкреслив Руслан Кравченко.

Під час заходу

“Православні, католики, мусульмани, юдеї – всі об’єдналися у спільній молитві за мир і якнайшвидшу перемогу України. Молитовний сніданок об’єднує всіх, хто вірить у щасливе майбутнє для нашої незалежної країни і робить все можливе для цього”, – зазначив Олександр Маркушин.

Мистецтво воєнного часу

Він повідомив, що під час заходу була представлена серія ікон «Софійський Деісус»,  створена українськими художниками Олександром Клименком та Сонею Атлантовою.

Прикметно, що замість звичного полотна вони використали для створення робіт ящики з-під озброєнь, що залишилися після боїв на Київщині минулої весни.

Замість полотна – ящики з-під набоїв

“Відбулося урочисте вписання імен загиблих за Україну Героїв на іконах «Софійського Деісису» під акомпанемент тероборонівця, народного артиста України Тараса Компаніченка. Це була своєрідна молитва пам’яті. Ікони з вписаними іменами загиблих передадуть до Софіївського Собору, щоб гідно віддати шану нашим найкращим дочкам та синам – оборонцям Київщини”, – йдеться у повідомленні.

Під час заходу звучали пісні та молитви у виконанні хорової капели ім. Павла Чубинського.

Зворушлива мелодія

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що акція «Біжу за мову» відбудеться онлайн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА та Ірпінська міська рада 

Нагору