Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У День Незалежності України в Ірпені встановили скульптуру

На центральній площі міста встановили скульптуру “Спротив”, присвячену Захисникам міста-Героя Ірпеня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що цю бронзову скульптуру подарувало громаді Ірпеня товариство “Відважних”.

“Її присвятили усім тим, хто захищав місто від російських окупантів у лютому-березні 2022 року”, – йдеться у повідомленні.


Скульптуру встановили на центральній площі Ірпеня

“Спротив” є роботою українського скульптора-монументаліста Бориса Крилова, який також є співавтором пам’ятника Тарасу Шевченку в Ірпені. Ще з 2015 року, коли із зони АТО почали повертатися перші ветерани, скульптор виношував дею монументу, який би закарбовував сутність російсько-української війни. Тепер ідея втілилась у життя

«Спротив» – це пам’ятник, в основі якого – боротьба двох постатей. З однієї сторони – чоловік з мужнім вольовим обличчям, впевненим поглядом, сильними руками. З іншої – особа в потворній масці безликості, байдужості, жорстокості та брехні, яка всіма силами намагається одягти таку ж маску на інших”, – розповіли у Ірпінській міській раді.

Також пояснили, чому Борис Крилова обрав саме Ірпінь для встановлення своєї скульптури.

“Ірпінь  є для всього світу символом величезного спротиву українського народу проти російського загарбника. Відважні захисники Ірпеня не дозволили рашистам одягти на місто огидну безлику маску брехні і жорстокості”, – підкреслюється у повідомленні.

Під час церемонії відкриття скульптури

На церемонії відкриття  скульптури народний артист України Олександр Пономарьов виконав Державний Гімн України. Також він подарував учасникам заходу  пісню “Заспіваймо пісню про Україну”.

“У відкритті скульптури “Спротив” також взяли участь Ліна Українець – мама загиблого в боях за Ірпінь Дмитра Українця, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, директорка  Департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації Анна Куценко, громадські та культурні діячі Ірпінської громади”, – зауважують у Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені відбулася міжконфесійна молитва за мир

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору