Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Під час ремонту ліцею в Макарові вкрали бюджетні кошти

Під суд піде директор товариства та виконроб, які під час ремонту ліцею в Макарові поклали у власні кишені 135 тисяч бюджетних гривень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Зазначається, що ювенальні прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури уже затвердили та скерували до суду обвинувальні акти щодо директора товариства та виконроба. За виявленими  фактами їм інкримінують службове підроблення та привласнення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України).

“Розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації уклав договір з товариством про виконання поточного ремонту ліцею в смт Макарів. За результатами ремонту директор товариства, за попередньою змовою з виконробом, зазначили в звітній документації недостовірні відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Відтак, товариству зайво сплачено 135 тис. грн бюджетних коштів”, – йдеться у повідомленні.

Прокуратура Київської області деталізує, що досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області та Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Бучанського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що прокуратура вимагає повернути державі землі лісового фонду Київщини на понад 83 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: УНІАН

Нагору