Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

«Тато, мама, я – спортивна ciм’я»: родина з Бучанської громади перемогла в одній з номінацій

У Києві відбувся фінал XX фізкультурно-оздоровчого фесту «Тато, мама, я – спортивна ciм’я», у якому взяли участь 58 родин з 20 регіонів України. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на управління молоді та спорту Київської ОВА.

Зазначається, що змагальний фест відбувся у столичному урбан-парку, і серед його учасників були родини навіть із прифронтових та тимчасово окупованих областей, зокрема, сім’я з АР Крим. Головна мета заходу – організація оздоровчо- рухової активності серед усіх категорій громадян в умовах воєнного стану, спрямована на зменшення психоемоційного напруження, стресу та подолання їх наслідків. А також – формування   свідомої потреби у заняттях фізичною культурою в сімейному колі.

Київщину презентували 37 команд, з яких 30 були учасниками  безпосередньо фіналу, а ще 7 родин виступали поза конкурсом.

«Таку рухову активність окремо відзначили в нашому Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації – керівник Сергій Тимофєєв вручив кожній родині-фіналісту Дипломи за активну участь у відбіркових етапах фізкультурно-оздоровчого заходу у своїх громадах», – йдеться у повідомленні.

На свято завітали заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров. Привітав усіх і директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина, який власне і  організував фест за підтримки Міністерства молоді та спорту.

Організатори свята подбали про атмосферу змагальності і дружби

На вшанування пам’яті загиблих у нинішній війні з рф Героїв, відбувся 5-кілометровий патріотичний щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», який проходить за сприяння Міністерства ветеранів УкраїниУчасники забігу кріпили до футболки номер з іменем загиблого на російсько-українській війни героя – на знак пам’яті і шани.

Забіг присвятили Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що відзначається 29 серпня.

Патріотичний забіг

«В рамках фізкультурно-оздоровчого заходу «Тато, мама я – спортивна сім’я» за ініціативи Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації та Київського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» приєднались до щорічного забігу представники Київщини. Патріотичний забіг – це традиція щорічного вшанування пам’яті полеглих воїнів. Забіг проводиться з метою формування національно-патріотичної свідомості громадян України. Забіг є  можливістю пробігти за тих, хто загинув, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, подякувати та підтримати близьких наших Героїв, об’єднання ветеранів та діючих  військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, волонтерів, молодь та свідомих громадян навколо цінностей української державності, незалежності, вшанування пам’яті Героїв», – зазначають в обласному управлінні молоді та спорту.

Вболівальникам завзяття не бракувало

Атмосферними були і шість етапів змагань фест«Тато, мама, я – спортивна ciм’я». Умови були такі. Кожна з 58 команд мала складися з трьох членів родин, де діти мали бути не старшими 12 років. Аби визначити переможця,  підраховувалися бали за сумою всіх етапів.

Найлегшим визнали етап № 1, де учасники – всі члени команди –мали продемонструвати силу,  переміщуючи легковик за допомогою каната. ого автомобіля, використовуючи канат, виконували.

Наступним етапом були змагання-естафета на  координацію, під потрібно було перенести вказівним пальцем гімнастичну палицю.

Третій етап – демонстрація швидкості, під час якого учасники долали надувну смугу перешкод, і влаштовували перегони на садових тачках – пасажирам цього «транспорту» було весело, а ось водія і водночас «тягловій силі» – татусям – було непросто.

Непростий етап змагань

«Водолій»таку назву мав четвертий етап змагань, у яком треба було продемонструвати спритність і кмітливість, заповнюючи 20-літрову ємність  пластянками з водою, щоб підняти з дна поплавок і відгадати сховану в ньому загадку.

Наступний етап мав показати точність і влучність учасників, яким запропонували диск – гольф, футбол – дартс, та надувне колесо.

П’ятий етап змусив усіх поскакати – це були синхронні стрибки зі скакалкою, в парі.

Командна вправа зі скакалкою

У змаганнях вперше взяла участь родина Давиденків з Гатненської громади – тато Андрій, мама Аліна Оксана та 12-річний син Євген.

Інтерв”ю давати непросто

– Найбільше мені сподобався «водолій», коли ми переносили з татом воду, тому що по ходу можна було освіжитися, адже була дуже спекотна погода», – зауважив Євген.

А Андрій поділився враженнями про вправу з переміщення автівки: «Так, хоча це й силова вправа, але вона дійсно була найлегшою, адже вправа не така тяжка, як здається і доволі проста у виконанні. Коли придивлялися до локацій перед початком змагань, думали що найлегшим стане батут. Але в результаті ми там всі одне одного перетоптали».

«Участь у таких сімейних змаганнях –  загалом це дуже крутий досвід, неймовірне єднання родини, азарт. Класний захід! Цього разу напередодні фестивалю ми тільки повернулися з турніру, не мали часу на підготовку і були дещо втомлені. Але наступного року ми більш ретельно підготуємося – до першого місця», – резюмувала Аліна.

Радість перемоги

За результатами змагань, перше місце посіла Хмельницька область, друге – Чернігівська, і на третьому – Волинська область.

Київщина – на восьмому загальнокомандне місце серед 20 областей України. Однак спортивні родини пристоличного регіону показали високий клас і перемогли в окремих номінаціях. Зокрема, сім’ю  Ярчевських з Бучанської громади визнали найкращою в номінації «Нація нескорених». А родина Паліїв з  Боярської громади, перемогла в номінації «Найспортивніша команда».

Переможці змагань

«Окремо Управлінням молоді та спорту КОВА було відзначено заслуги представників всеукраїнського та обласного «Спорту для всіх».  Так, Сергій Тимофєєв вручив Почесну Грамоту керівнику Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення Андрію Ребрині за ефективну співпрацю з управлінням молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації , вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту Київської області. За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту Київської області Почесні грамоті отримали екс-очільник обласного центру Дмитро Шевченко та головний фахівець Ольга Дріг», – зазначають в управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Це були справді патріотичні змагання!

Драйвова атмосфера змагань

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що житель Ірпеня виборов бронзову медаль на Всесвітній гімназіаді.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото прес-служби Управління молоді та спорту

Київської обласної військової адміністрації

Нагору