Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бузовій відновили зруйнований росіянами будинок

У селі Бузова один із багатоквартирних будинків,   зруйнований під час бойових дій,   відновили коштом Київської ОВА  та Дмитрівської громади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що з початку повномасштабної війни окупанти з рф знищили в Бузовій майже 400 об’єктів різного призначення.

“Із танків та важкої артилерії били по школі, пологовому, приватних та багатоповерхових будинках.П’ятиповерхівка на вул. Центральна, 17-E була зруйнована 5 березня 2022 року. Загальна площа руйнувань – 390 м2. До війни у 70 квартирах проживали понад 200 людей”, – йдеться у повідомленні.

У КОВА розповідають що будинок почали відновлювати цьогоріч у  січні, і вже відновили 17 квартир. Зокрема,  замінили перекриття, стіни, дах, вікна. Утеплили та оздобили фасади, закінчують роботи з благоустрою.

Тепер планують відбудувати  котельні.

 

“Загалом окупанти на Київщині знищили понад 27 тисяч об’єктів. Ми вже відновили повністю або частково із забезпеченням життєдіяльності понад 12,6 тисячі. Більша частина – саме житло. Для процесу відновлення використовуємо всі можливості. Ми робимо все, щоб люди поверталися додому якомога швидше”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у 884 закладах освіти Київщини відремонтували укриття.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору