Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

У бібліотеках Київщини вилучили понад 400 тисяч російськомовних книжок

У бібліотеках територіальних громад Київщини вилучили понад 441 тисячі книжок з російською літературою.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

На сьогоднішній день публічні бібліотеки Київської області посилили роботу з актуалізації фондів в умовах збройної агресії рф проти України. Відповідно, бібліотеки регіону систематично здійснюють списання російськомовної та написаної російськими авторами літератури.

Переважна більшість вилученої літератури для дітей та дорослих містила антиукраїнський зміст і наративи російської імперії. До того ж з бібліотечних полиць Київщини прибирають російськомовні або видані в росії періодичні видання: газети, журнали, комікси.

Усі примірники в бібліотеках Київщини вилучають за чіткими критеріями згідно з рекомендаціями Міністерства культури та інформаційної політики України. Київська обласна військова адміністрація дала відповідне доручення районним органам виконавчої влади.

Київська обласна бібліотека для дітей лише протягом 2023 року списала зі своїх фондів 4347 примірників таких книжок.

Київська обласна бібліотека для юнацтва цьогоріч також уже списала 850 російськомовних примірників. Крім того, вся художня література і періодичні видання, написані російською мовою, вилучені з відкритого доступу.

Наразі працівники відділу обслуговування користувачів здійснюють моніторинг такої літератури. Процес списання книг російською мовою в бібліотеках області продовжується.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що понад п’ять тисяч безробітних доєдналися до відновлення Київської області. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору