Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У Бородянці на сесії селищної ради сьогодні мали розглянути 100 питань. Зупинились на п’ятому!

Сьогодні, 31 серпня, розпочалось 41 пленарне засідання селищної ради 8 скликання. Через півтори години від початку було оголошено технічну перерву до 11:00 4 вересня.

Каменем спотикання стало питання №5 порядку денного про складання повноважень секретаря Бородянської селищної ради Георгія Єрка, який два роки тому з секретарського стільця браво пересів у крісло тимчасово виконуючого обов’язки голови громади. Правда, зі скандалом і завдяки депутатам, які проголосували за постанову про недовіру тодішньому очільнику селища Олександру Сахаруку. Зрештою, два судові процеси визнали незаконність цього рішення і на посаді Сахарука поновили. Зрозуміло, що працювати він з Єрко, який займає другу за важливістю посаду в раді, не бажає. Тим паче, що має підстави вважати, що ініціатором того «доленосного» голосування був саме Єрко.

Перед початком розгляду порядку денного слово взяла присутня за сесії народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк.

Пряма мова: «Я знаю, навіщо було це голосування про недовіру Сахаруку. Я знаю, хто і коли готувався до зустрічі окупантів в Бородянці. І не тільки тут. Такі голови громад були ще. Знаю, хто віддавав вказівки евакуювати людей з Бородянки, які потім опинялись у Гомелі. У СБУ є докази. Дивом і кров’ю українських воїнів селище деокупували. Почалося відновлення. Ми заводили всіх інвесторів сюди, які були. ЮНІСЕФ мало будувати в селищі укриття. Сільпо мало наміри створити тут містечко. Ми просили Георгія Миколайовича Єрка зустрітись з інвесторами, розказати своє бачення розвитку Бородянки. Що зробив Єрко? Він просто не прийшов на зустріч з інвесторами.

Тут були президенти і прем’єри багатьох країн. Вони готові були допомагати. Де результат? Чому його немає? Сотні людей скаржаться. Дітей нікуди вести в школу, бо там зараз сидить селищна рада. Відновлюється все повільно. Вікна поставили криві. Дахи протікають. Розкрадання. Беззаконня. Відкрито купу кримінальних проваджень за статтею 191 – розкрадання державних коштів. Це все -результат роботи за 500 днів Георгія Єрка та його соратника Рудніченка, який має кілька підозр, але за якимсь дивним збігом керував селищною радою…

І ви, депутати, вважаєте, що Єрко має й далі займати посаду секретаря? Мені гидко на це дивитися. Це принижує тих людей, які тут живуть і які тут загигули під завалами…»

Олександр Сахарук, пряма мова: “Ми зустрічались з паном Єрко. Ми довго говорили. Потім була погоджувальна рада керівників депутатських фракцій. Ми домовились, що Георгій Миколайович напише заяву за власним бажанням. Бородянка змінилась. Це інша громада. Єрку тут не довіряють. Він генерує негатив навколо ради і вносить деструктив у її роботу. Але от зараз виявляється, що він уже не хоче писати заяву і продовжує чіплятись за посаду”.

Емоційна промова народної обраниці і слова селищного голови, вочевидь,переконали не всіх депутатів. Після тривалих обговорень та суперечок група підтримки Єрка залишила залу засідань, залишивши сесію без кворуму.

Голова оголосив технічну перерву до наступного понеділка.

Всього на порядку денному сесії сьогодні було 100 питань…

Сергій Бондаренко

Фото з онлайн-трансляції

засідання Бородянської селищної ради

Нагору