Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

«Ірпінські Липки» відновлять за 605 мільйонів, бо дешевша фірма помилилась у кошторисах

В Ірпені є місце, проїжджаючи повз якого всередині усе стискається. Це зруйнований росіянами ЖК “Ірпінські Липки”. Їх відновлять за 605 мільйонів, бо дешевша фірма помилилась у кошторисах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Наші гроші.

Департамент регіонального розвитку Київської ОДА 17 серпня за результатами тендеру замовив фірмі «Навітехсервіс» капітальний ремонт зруйнованого внаслідок російського вторгнення будинку в Ірпені за 605 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро». До кінця 2024 року мають виконати капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку “Ірпінські Липки”, по вулиці Гостомельське шосе, 24/1, відновлення якого у медіа дуже приблизно оцінювали у $6 млн (219 млн грн).

Фото ЖК “Ірпінські липки” після деокупації міста

Зокрема там повинні відремонтувати та підсилити конструктивні залізобетонні елементи, перегородки і стіни, відновити шатрове покриття мансардного поверху, влаштувати покрівлі, прорізи, цоколь, фасад, інженерні мережі, протипожежні системи, ліфти, оздоблення, вхідні групи, систему поливу і тіньові навіси, придбати меблі, озеленити територію тощо. Роботи оплачуватимуть протягом 100 днів після виконання, однак можливий аванс у розмірі 30%.

У підсумковій відомості ресурсів 28 млн грн припадає на віконні блоки з металопластика по 6 тис грн/кв. м. Їхні характеристики не зазначені, що не дозволяє порівняти ціну з ринком.

Ще 21 млн грн піде на міжкімнатні дверні блоки по 22 800 грн/шт. Їхні характеристики теж невідомі, але в «Епіцентрі» продаються міжкімнатні двері прихованого монтажу з позначкою програми «єВідновлення» по 15-21 тис грн. Без позначки двері є як дорожчі, так і дешевші.

Крупнозерниста ремонтно-відновлювальна суміш Ceresit CD 22 на суму 10 млн грн коштує 64 грн/кг. Наразі в інтернет-магазинах її можна знайти трохи дешевше – по 40–51 грн/кг.

Бетон готовий важкий В25 М350 крупністю заповнювача 10-20 мм включили в кошторис по 3 840 грн/куб. м. На сайті групи «Ковальська» різновиди рядового бетону В25 М350 продають по 2 916-3 267 грн/куб. м, а літнього дрібнозернистого – по 3 123- 3 639 грн/куб. м, що дещо дешевше.

Зруйновані “Ірпінські Липки”

Єдиним конкурентом була фірма «Нідком», яка запропонувала на 41% нижчу ціну 430 млн грн. Замовник відхилив її через недоліки у кошторисах. Вона не включила в договірну ціну кошти на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами. Натомість його конкурент «Навітехсервіс» включив у договірну ціну такі кошти в розмірі 120 млн грн. Це складає 20% від ціни пропозиції «Навітехсервісу».

Також «Нідком» допустив дрібні огріхи у кошторисі. Наприклад, врахував водостійкий силіконовий герметик у обсязі 760 кг замість передбачених технічним завданням 764 кг, кутовий профіль у обсязі 6 717 м замість 6 673 м, цокольний профіль у обсязі 44 м замість 88 м. Ще фірма не врахувала деякі дошки, трійники, дюбелі та кнопки.

Відхиливши дешевшого учасника, замовник обрав наступний за ціною «Навітехсервіс».

У травні 2022 розпускалися квіти біля понівеченого ЖК

Зруйноване житло та зруйновані долі місцян

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені безкоштовно спроєктують новий будинок у зруйнованому ЖК “Ірпінські липки”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Фото: Дарія Сльоза

Нагору