Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Ворзелі відбудеться масштабний творчий вечір Ігоря Поклада

Благодійній організації «Міжнародний гуманітарний фонд «БУЧА ХЕЛП», яка прагне плекати та популяризувати українську культуру, випав шанс провести творчий вечір Ігоря Поклада в тому місці, де проживає Маестро. Ігор Поклад – це ціла епоха української класичної музики. Безліч українських артистів виступить на концерті, метою якого є, по-перше, подякувати Ігорю Дмитровичу за його музику, а по-друге, нагадати людям про те, яким славетним й багатим на таланти є селище Ворзель та вся Бучанська громада.

На концерті виступатимуть: Народна артистка України Ольга Сумська, Заслужений артист України Віталій Борисюк, Народний артист України Павло Зібров, Народна артистка України Анжеліна Швачка, Заслужений артист України Дмитро Оскін, юний баяніст Юхим Мельніков, диригент Микола Лисенко та Київський муніципальний духовий оркестр, а після концерту відбудеться показ фільму «Спомин про майбутнє» відомого українського режисера Семена Горова – всі ці люди прийдуть аби подякувати маестро та подарувати людям, які завітають на концерт, дійсно гарні емоції, які так необхідні, коли навкруги тільки сумні й тривожні новини.

Концерт відбудеться у п’ятницю, 8 вересня о 19:00 у Ворзелі на вулиці Курортна, 35. Концертний майданчик парку Ворзель.

81-річний музикант, Ігор Поклад, коли почалася повномасштабна війна, перебував разом з дружиною, Світланою, у Ворзелі. Подружжя не поспішало покидати свою домівку, адже сподівалося, що воєнні дії швидко закінчаться. Та коли вони зрозуміли, що це триватиме довше, то почали облаштували собі укриття. Подружжя Покладів грілося завдяки дров’яній пічці, а електрику отримували завдяки бензиновому генератору. Але пальне скінчилося, а люди тим часом почали тікати з Ворзеля гуманітарними коридорами.

Ігор Поклад у самостійно облаштованому укритті

У будинку залишались Світала Поклад, Ігор Поклад, мама, собаки та кішка. Світлана виповзла на гору, згадала, що у неї в каністрі ще є грам 200 бензину, залила його в генератор та зуміла завести й трішки підзарядити телефон. Отримала повідомлення, що їх намагаються врятувати

Пані Світлана швидко зібрала необхідні речі та вивела з підвалу чоловіка й маму. За ними приїхав волонтер, Константин Гудаускас, який власною автівкою вивіз родину у безпечне місце.

На цій світлині подружжя Покладів разом із подружжям Долгових та волонтером Константином Гудаускасом, про яких “Інформатор БІГ” вже писав ексклюзивні матеріали.

На цій світлині подружжя Покладів разом із подружжям Долгових та волонтером Константином Гудаускасом, про яких “Інформатор БІГ” вже писав ексклюзивні матеріали

Журналістка Інформатора БІГ взяла ексклюзивний коментар у дружини відомого композитора – Світлани Поклад.

“Знаєте, є люди, про яких кажуть: «Усі знають, але ніхто не бачив!». От саме з таких людей мій чоловік. Композитор, автор невмирущих пісень «Дикі гуси», «Чарівна скрипка», «Мамо, вечір догоря», «Скрипка грає» та ще десятків. А є ще просто чарівні мультики про Козаків, музику до яких теж писав він. А там ще десятки оперет та мюзиклів і одна опера. Що вже про нагороди… Він має абсолютно усі вищі нагороди країни і лауреатство майже усіх премій країни.
От ми з друзями та колегами й вирішили створити для нього творчий вечір у Ворзелі.
Отже, маємо честь запросити усіх в цю п’ятницю, 8 вересня о 19:00 до Уварівського дому, куди приїдуть чудові виконавці. А наприкінці ми побачимо Всеукраїнську прем’єру музичного документального фільму «Спомин про майбутнє» від чудового українського режисера та кліпмейкера Семена Горова. Вірю і сподіваюся, що після всього пережитого в окупації чоловік отримає позитивні емоції!”, – розповіла Світлана Поклад.

Світлана та Ігор Поклад

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на благодійному концерті японського піаніста у Бучі зібрали 13500 гривень для ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Сльоза

Нагору