Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Харківське товариство «Навітехсервіс» планує відновити ЖК «Ірпінські Липки» за 605 млн грн

Департамент регіонального розвитку Київської ОДА 17 серпня за результатами тендеру уклав угоду з Харківським ТОВ «Навітехсервіс» на капітальний ремонт зруйнованого внаслідок російського вторгнення будинку в Ірпені за 605 млн грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на електронну систему публічних закупівель «Prozorro».

Згідно угоді, до кінця 2024 року потрібно виконати капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку по вулиці Гостомельське шосе, 24/1. Це зруйнований росіянами ЖК «Ірпінські Липки», відновлення якого раніше дуже приблизно оцінювали у $6 млн (219 млн грн).

Рекомендовано відремонтувати та підсилити конструктивні залізобетонні елементи, перегородки і стіни, відновити шатрове покриття мансардного поверху, облаштувати покрівлі, прорізи, цоколь, фасад, інженерні мережі, протипожежні системи, ліфти, оздоблення, вхідні групи, систему поливу і тіньові навіси, придбати меблі, озеленити територію тощо.

Єдиним конкурентом була фірма «Нідком», яка запропонувала на 41% нижчу ціну 430 млн грн. Замовник відхилив її через недоліки у кошторисах. Вона не включила в договірну ціну кошти на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами. Натомість його конкурент «Навітехсервіс» включив у договірну ціну такі кошти в розмірі 120 млн грн. Це складає 20% від ціни пропозиції «Навітехсервісу».

До того ж «Нідком» допустив дрібні огріхи у кошторисі, а саме, врахував водостійкий силіконовий герметик у обсязі 760 кг замість передбачених технічним завданням 763 кг, цокольний профіль у обсязі 44 м замість 88 м. Додатково фірма не врахувала деякі дошки, трійники, дюбелі та кнопки.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині ухвалено рішення на понад 314 млн грн за програмою єВідновлення. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору