Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Блоги

Що виросло, те виросло. Мальва для краси

Мальва, яка здавна росла біля українських осель, у радянські часи дещо “втратила” позиції, а нині все активніше займає місце на наших клумбах і квітниках. Ця рослина – не лише красива, а й корисна.

Всім відомий чай каркаде, так ось він – саме з суданської рожі, одного з різновидів мальви.А Інформатор БІГ дізнався, що квіти мальви можна використовувати як косметичний засіб.

“Рослина виробляє цінний меланін. Його відваром протирають обличчя кілька разів на день. У результаті шкіра набуває оригінального мідного відтінку.  Косметичними мазями на основі екстракту мальви змащують огрубілі п’яти з тріщинами, а також прищі, опіки, фурункули та уражені екземою ділянки шкіри, – йдеться у статті.

А ще відвар мальви використовують як ополіскувач для волосся.

Загалом, ми звикли у мальві бачити зазвичай декоративну красу, а тим часом її здавна широко використовували в медицині.

“Як лікарська рослина мальва була високо оцінена китайцями понад 5000 років тому. Її муколітичні та відновлювальні властивості використовувалися для лікування інфекцій горла, ротової порожнини, при бронхітах, а також застосовували для лікування шкірних захворювань. Мальву розводили у Стародавньому Єгипті. Вражаючі цілющі властивості описував у трактатах Гіппократ”, – розповідає джерело.

Катерина Білокур. Мальви.

В інтернеті є багато рецептів щодо використання мальви з лікувальною метою. Однак тут без консультації лікаря краще не експериментувати. Бо хоч і кажуть, що протипоказань для вживання мальви немає, все ж краще підходити до свого здоров’я обдумано.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, як зварити варення з бузини.

Також Інформатор БІГ розповідав про цікаві властивості липи, ірги і лаконоса, на які ви, можливо, не звертали уваги.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору