Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Немішаївському фаховому коледжі провели круглий стіл

З метою обміну досвідом щодо проєктів державно-приватного партнерства у сфері фахової передвищої освіти, для визначення подальших шляхів співпраці та координації партнерів через взаємодію освіти і ринку праці ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» організував і провів круглий стіл «Стратегії державно-приватного партнерства у сфері фахової передвищої освіти. Інтеграція. Інвестиції. Інновації».

Про це повідомляє Інформатор БІГ

Саме завдяки співпраці бізнесу і освіти та фінансовій допомозі ТОВ АТ “Каргілл” у коледжі створено нові навчально-виробничі лабораторії: «Якість та безпека харчових продуктів та продовольчої сировини», «Відновлювальні джерела енергії», «Навчальний лікувально-діагностичний центр ветеринарної медицини».

Участь у засіданні круглого столу взяли представники Київської обласної ради, Бучанської районної військової адміністрації, Міністерства освіти і науки, Державної служби якості освіти, Національного агентства кваліфікації, Київської обласної державної адміністрації, ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», ГУ Держпродспоживслужби в Київській області», НУБіП України, а також, науково-педагогічні та педагогічні працівники, стейкхолдери, представники громадських організацій, що зацікавлені у висвітленні проблеми ролі та функцій державно-приватного партнерства у формуванні освітніх та освітньо-виробничих кластерів. Вони проаналізували проєкти державно-приватного партнерства, долучилися до визначення шляхів майбутньої співпраці та координації партнерів.

У коледжі створено нові навчально-виробничі лабораторії: «Якість та безпека харчових продуктів та продовольчої сировини», «Відновлювальні джерела енергії», «Навчальний лікувально-діагностичний центр ветеринарної медицини»

У вітальному слові Станіслав Ніколаєнко – ректор НУБіП України, наголосив на необхідності посилення співпраці бізнесу і освіти, зазначив, що освіта потребує реформ виважених і обґрунтованих.

“Бізнес має сприяти розвитку освіти України, давати можливість молоді реалізуватися. Головне – завжди пам’ятати, що завдяки ЗСУ ми маємо можливість працювати, навчатися, жити!”, – Анна Литовченко, керівниця відділу переробки ТОВ АТ “Каргілл”.

Тетяна Семенова – заступник голови Київської обласної ради, відмітила, що коледжу вдалося відновитися в дуже короткі терміни після періоду окупації – це є заслугою керівництва. Також вона зазначила, що співпраця бізнесу і освіти націлена на перспективу, адже бізнесу потрібні якісні фахівці – тому освіта надважлива і треба не боятися та прагнути до змін.

Володимир Альохін – директор Немішаївського коледжу, презентував результати активного державно-приватного партнерства саме на базі коледжу, подякував меценатам і благодійникам, які розуміють важливість освіти і працюють на її покращення.

Володимир Альохін презентував результати активного державно-приватного партнерства саме на базі коледжу, подякував меценатам і благодійникам, які розуміють важливість освіти і працюють на її покращення

Учасники круглого столу розглянули ряд важливих питань, зокрема:

  • аналіз реалізованих проєктів державно-приватного партнерства у сфері фахової передвищої освіти;
  • визначення подальших шляхів майбутньої співпраці та координації партнерів;
  • дуальна освіта, менторство (наставництво), як приклади державно-приватного партнерства;
  • роль та функції державно-приватного партнерства у формуванні освітніх та освітньо-виробничих кластерів;
  • основні фактори розвитку державно-приватного партнерства в сфері фахової передвищої освіти, його роль у впровадженні нових технологій, інновацій в освітній процес та підвищенні кваліфікації педагогічних працівників.

Виступи учасників круглого столу та обговорення важливих питань співпраці бізнесу і освіти визвали жваву дискусію. Спираючись на пропозиції, які були розглянуті в ході круглого столу, його учасники ухвалили проект рекомендацій, з яким звернуться до Кабінету Міністрів та Міністерства освіти України.

Виступи учасників круглого столу та обговорення важливих питань співпраці бізнесу і освіти визвали жваву дискусію. 

Раніше Інформатор БІГ розповідав про Володимира Альохіна з Микуличів – суворого директора душевного коледжу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Дарія Сльоза

Нагору